Свързани новини

26.10.2018 10:28

Путин разговаря по телефона със саудитския крал

Видян 1455 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският президент Владимир Путин и саудитския крал Салман разговаряха по телефона по инициатива на саудитската страна, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.


Кралят потвърдил поканата си към руския президент да посети Саудитска Арабия. Двамата лидери са обсъдили въпроси от двустранното сътрудничество, включително в енергийната област, както и сирийския проблем и положението в Близкия изток като цяло. Засегната е била и темата за убийството на журналиста Джамал Кашоги.


В телефонен разговор със саудитския крал Салман германският канцлер Ангела Меркел осъди убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги. Тя призова за бързо, прозрачно и надеждно разследване, а също отговорните за убийството да бъдат изправени пред правосъдието, предаде Ройтерс, като се позова на правителствено комюнике.


Канцлерът най-решително осъди убийството на журналиста и ясно подчерта, че спешно трябва да се изяснят обстоятелствата около убийството. Германия е готова заедно с международните си партньори да вземе съответните мерки в зависимост от развитието на ситуацията, отбеляза правителствената пресслужба, цитирана от ТАСС.


Меркел и крал Салман са обсъдили също положението в Йемен. Канцлерката изразила крайно безпокойство от хуманитарната ситуация там и призовала Саудитска Арабия да направи всичко възможно, за да се улесни доставянето на хуманитарна помощ на населението.


 


Източник: БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,