Свързани новини

16.03.2009 16:31

Пуснаха Башев и Бошнак

Видян 2109 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на община Гърмен Ахмед Башев и учителят по радикален ислямизъм в село Рибново Мурат Бошнак са били освободени днес след обяд след като са дали обяснения в централата на Държавна агенция "Национална сигурност", предаде БГНЕС.


"Преди около час те напуснаха агенцията", каза пред БГНЕС говорителят на ДАНС Зоя Димитрова . Двамата бяха докарани в централата на ДАНС рано тази сутрин. Пред служителите на агенцията те трябваше да дадат обяснения по прокурорската проверка на Софийска градска прокуратура. Довеждането им бе в следствие на прокурорска преписка да се съберат данни за оказан натиск по отношение на изповядване на религия и дали има данни за подбуждане на национална вражда и религиозна омраза.
Преди седмица лидерът на партията Ред, законност и справедливост /РЗС/ Яне Янев оповести потресаващи данни за прояви на радикален ислямизъм в общината, които се финансира от арабски фондации. Като най-фрапиращ пример Яне Янев посочи село Рибново на община Гърмен където директорът на училището Феим Иса е установил пълен диктат на учителския колектив и насилствено застава учителите да ходят с облекло, което да не е светско. Той карал и учителите да насърчават ученичките да ходят със забрадки и арабски носии. Същият директор активно подкрепя действията на Мурат Бошнак, представен и назначен от него като учител по религия. Според жителите на Рибново Мурат Бошнак е специализирал и в Саудитска Арабия. Бошнак задължава родителите насилствено да подписват заявления, че искат техните деца да изучават задължително избираем предмет /ЗИП/- Ислям. Той настоявал децата да се обръщат към него вместо с "господин с ага".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл