Свързани новини

11.12.2021 07:12

Публикуваха текста на коалиционното споразумение

Видян 1593 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Малко преди 23.30 часа беше публикуван пълният текст на коалиционното споразумение. В него подробно са разписани политиките, които ще следва бъдещият кабинет с мандата на "Продължаваме промяната" и новата структура на Министерския съвет, предаде БНР.  ВИЖ СПОРАЗУМЕНИЕТО ТУК!

Правителството ще има петима вицепремиери - всяка партия ще има по един. Само мандатоносителят ще разполага с двама - министърът на финансите ще е и вицепремиер по еврофондовете. Новост е вицепремиерът по ефективно управление.

Министерството на икономиката се разделя на министерство на икономиката и индустрията и министерство на иновацииите и растежа. Създава се и ново министерство - на електронното управление.

Всички номинации за министри ще бъдат обсъдени със законните представители на мандатоносителя, като политическата отговорност за тяхното назначаване се носи от коалиционния партньор, който ги е предложил, е записано още в споразумението.

Областните управители и зам.-областните управители се назначават по предложение на коалиционните партньори в съотношение, което отразява съотношението между парламентарното представителство на четирите формации.

В събота в Народното събрание ще бъде обявен и персоналният състав на новото правителство.


 Снимка: БГНЕС


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 11.12.2021 17:43

    Няма ги приложенията, което е основата! Слаби министри от БСП и ИТН! Не се предвижда промяна на политическата система! А без такава промяна България няма да просперира!Ще го установят по-късно!

  • 002 ДО ПУДЕЛИТЕ ОТ ГЕЙЕВРОПА 11.12.2021 09:11

    500 години бяхме машала, 20 години бяхме зер гуд, 45 години – построихме НОВА България, 32 години – сме ОК и съсипахме всичко построено преди това!!! Кога ще сме Добре, НИКОГА !!!! Ех МЪКО евроатлантическа, нямаш ли край, МА ??? Тежко, тежко, вино дайте, или поне АК-47 !!!!

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 11.12.2021 09:09

    Избухването на "демокрацията" през 1989 година, изглади малкото гънки по мозъците на управляващите и те стигнаха до гениалното прозрение, че на Булгаристан нищо не му трябва или най- много – туризъм, чалга и търговия. Беднотията, която донесоха идеолозите на простотията като Желев, Филип Димитров, Костов, Гошо Тъпото, Борисов, Мравояда и прочие ще са непреодолими за тези които останат тук !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително