Свързани новини

21.10.2016 12:13

Протестна мрежа скочи на Цачева

Видян 1252 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Индивидуалните човешки права са фундаментът, върху който се гради европейската цивилизация, към която България принадлежи.


Не за първи път се сблъскваме с неразбиране от страна на българските политици на това основно положение. Нека само припомним, че според министър-председателят Борисов няма нищо лошо в подслушването, а председателят на ПФ Валери Симеонов направо си заяви в ефир „Стига с тази демокрация и с тия права на българите в чужбина“. Това се казва в съобщение на Протестна мрежа, разпространено до медиите.


"Но днес за първи път имаме отричане на тези права в кандидат-президентски дебат и то от двамата кандидати (единият и председател на народното събрание), на които социолозите дават най-големи шансове.


Поредното връщане в Турция на хора, търсещи убежище от един диктаторски режим, ясно показва това отношение към човешките права – права, залегнали в множество международни документи, по които България е страна.


И точно защото не разбират и не приемат, че индивидуалните човешки права са основна ценност, Цецка Цачева и Румен Радев се обявяват за отмяна на санкциите срещу страна-агресор, която потъпква подписаните от самата нея международни договори.


Протестна мрежа счита, че всеки, който неглижира човешките права и подкрепя диктаторски режими – независимо на югоизток или североизток, – поставя под въпрос не просто членството на България в ЕС и НАТО (отношенията с които трябва да бъдат преразгледани, според бившия генерал), а самата същност на демокрацията.


Протестна мрежа призовава всички кандидат-президенти ясно да се определят от коя страна на демаркационната линия са – тази на демокрацията, или тази на един режим, от който бягаме вече 27 години.


„Всякой роб, от какъвто пол, вера и народност да бъде, свободен става, щом стъпи на българска територия”, пишат още от Протестна мрежа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв