Свързани новини

09.10.2014 15:35

Протест заради изнасиленото дете – аутист

Видян 1591 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В петък от 11 часа под прозорците на тотално некадърния министър на образованието Румяна Коларова се събира митинг в защита на човешките права на детето-аутист Ана – Мария Симеонова, което бе изнасилено в столичното 4-о помощно училище. След инцидента на 19 септември образователните ни власти са пас и не са предприели никакви реални мерки за изясняване на случая и наказване на виновните, както и за издирване на злосторника, посегнал на болното момиче.


Протест ще има не само на жълтите павета в София, но и в центъра на Пловдив. И проблемът не е само Ана – Мария, а цялостната липса на отношение на държавата в лицето на нейните здравни и образователни органи към ауитистите изобщо. Важно е да напомним, че Ана – Мария е с нормално развитие, докато на 2 години и 9 месеца става жертва на неправилно лечение от малоумен лекар. Още един злосторник, неполучил никакво наказание, въпреки ужасяващата вреда, нанесена на невинната жертва и нейното семейство.


Тоталната некадърност и безочие на служебния министър на просветата и бивш президентски съветник Румяна  Коларова лъсна още при трагедията в Мизия. След като дни наред тя не пожела да стъпи в този и други наводнени райони, при последващо посещение в града-герой заключи: „Всичко е наред, щом на теракота(б.р. така го каза) на училището нищо му няма”. В крайна сметка, благодарение на спешна помощ от посолството на Израел реалните проблеми на старта на учебната година – от учебници до последната подробност, бяха осигурени. Служебното правителство, както и в цялата ситуация около Мизия и другите проблемни селища, не си мръдна пръста. И ни накара да се запитаме – а за какво се харчат 80-те милиона в бюджета за бедствия и аварии. В същото време кабинетът, назначен от президента, намери време да даде на патрона си милион за разходки, на НСО – няколко за нови лимузини, даде и разрешение на олигарха Прокопиев да дупчи в зона, която хем е в Натура 2000, хем е земетръсна, хем е вододайна за всякакви „неметални” природни богатства, включително газ.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -