Правосъдие за всички организира протест в петък пред Съдебната палата срещу и.ф главен прокурор Борислав Сарафов, както и шествие по жълтите павета. Ето какво казват организаторите

Свързани новини

20.06.2023 12:21

Протест срещу Сарафов в петък пред Съдебната палата

Видян 2631 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правосъдие за всеки организира протест в петък от 18:30 ч пред Съдебната палата срещу и.д. главния прокурор Борислав Сарафов. Девизът на шествието, което ще окупира центъра на София е: „Искаме промяна, а не подмяна!”.


Организаторите са категорични: „Гешев вече не е главен прокурор, за което се борехме 3 г. и половина. Съдебната реформа започна с приетите промени в НПК и въвеждането на съдебен контрол върху отказите на прокуратурата за образуване на досъдебни производства и механизма за разследване на обвинител №1. Дотук с добрите новини. Назначението на заместника на двамата последни главни прокурори и директор на Националното следствие за и.д. главен прокурор от Прокурорската колегия на ВСС е замяна на каскет с фуражка”.


„Борислав Боби Сарафов е човек от тъмното минало, който носи тежката сянка на тайните, зависимостите и лошите практики в прокуратурата и следствието в последните 10 г., известен със своята безцеремонност и конформизъм. Срещу него има 2 сигнала във ВКС и е много вероятно да се образува дело по новия механизъм за разследване на главния прокурор”, загатнаха от организацията.


„Той директно и публично излъга, че не иска и няма да бъде главен прокурор или да изпълнява тази длъжност, което е достатъчно красноречиво. Кукловодите на съдебната власт от над 15 г. са се разбрали за него „на едни бели покривки” и „в две други сгради” и са задействали своя план може би още преди взрива на Ярема или след отказа на Гешев да подаде сам оставка”, посочват още те.


„В петък е много важно да бъдем много и да бъдем шумни пред Съдебната палата, където се намира кабинетът на Главния прокурор, да заявим ясно своята позиция и да демонстрираме своето несъгласие. А после да продължим с протестите си, докато Борислав Боби Сарафов напусне тази длъжност!” , настояват организаторите на акцията.


„Започваме пред Съдебната палата, след което ще продължим с шествие до НС", обявиха в апела си от Правосъдие за всеки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.06.2023 14:12

    Тия соросоиди ше си намерят майстора най-сетне

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог