Районната прокуратура в Разград предаде на съд жена, заблуждавала в способности да разваля магии и набавила за себе си над 7700 лева чрез измама, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Свързани новини

18.07.2023 17:03

Пророчица отива на съд за измама с разваляне на магии

Видян 553 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районната прокуратура в Разград предаде на съд жена, заблуждавала в способности да разваля магии и набавила за себе си над 7700 лева чрез измама, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

В началото на 2020 г. 29-годишната обвиняема решила, че може да си докарва лесни доходи като се възползва от тежките съдби на хората и се ориентирала към „разваляне“ на „черни магии“ и „проклятия“. Тя създала образ пред хората, че притежава паранормални способности и под псевдоним публикувала във вестник обяви. В тях тя твърдяла, че била научно призната „пророчица гадателка“, която можела да помага на хора в труден етап от живота им.

Обявите създавали впечатление, че „услугите“ ще бъдат безплатни, но когато хора, изпаднали в безизходица, започнали да се свързват с младата жена, тя влизала в роля и ги убеждавала, че имат направена магия или проклятие. За да бъдат развалени, потърпевшите е трябвало да плащат.


Първоначално посочвала по-ниски суми - около 300 - 400 лева, а след това в зависимост от социалния статус и възможностите на всяка от жертвите, тези суми се увеличавали и се случвало да превишат 1000 лева, посочват от прокуратурата.

Оттам добавят, че така за периода от декември 2020 година до 13 юни 2022 г. успяла да въведе в заблуждение 12 души от различни краища на страната. Общият размер на нанесената материална вреда е 7710 лева.

Предстои делото срещу обвиняемата да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд в Разград. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до шест години.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да