Свързани новини

02.02.2022 14:04

Промените в Конституцията са неизбежни: Хр. Иванов

Видян 918 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Целта на комисията за промени в конституцията не е да си задаваме въпроса дали те ще подкрепят нас или ние ще подкрепим тях и да създаваме такава политическа игра, а всички да намерим консенсус и да се обединим около общи необходими промени за България.


 


Така съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира пред медиите в кулоарите на парламента представените вчера от ДПС предложения за промени в конституцията. Утре се очаква Народното събрание да гласува съставянето на временната комисия, в която всички парламентарни групи да имат равен брой представители.


 


По повод презентацията на проекта на ДПС в Брюксел, Иванов добави: „Мисля, че става въпрос за отчитане на реалността, че промените в конституцията са неизбежни. Мисля, че става въпрос за отчитане на реалността, че всяко едно от предложенията отговаря на дългогодишни международни критики и дългогодишни демократични искания на професионалната общност в България“.


 


„Най-накрая политическият часовник на ДПС се срещна с реалния ход на времето. Не мога да кажа, че това не е позитивна новина“, каза председателят на парламентарната група на “Демократична България”. Отчитайки факта, че “парламентарната аритметика е неумолима”, той подчерта, че за промените в основния закон трябва да се търси подкрепа от всички депутати.
По повод смяната на ръководството на „Булгаргаз“, Иванов заяви, че това е в изключителната компетентност на изпълнителната власт. Той обаче вижда “позитивни сигнали, че новото ръководство задвижи процедурата за намаляване на цената на газа“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни