Прокуратурата и МВР се похвалиха, че след писма, указания и проверки са установили общо 68 коли, които са вдигали шум, повече от разрешеното. Това става ясно от официално съобщение на държавното обвинение


" Целта на цялата операция е обявена като "спазване на разпоредбите на Закона за защита от шума в околната среда - създаване на здравословни условия на живот на населението и опазване на околната среда от вреден шум".


След сезиране от страна на ВАП, от МВР са предприети специализирани полицейски операции, извършени в периода от 23.10.2020г. до 28.10.2020 г. на територията на страната. Основен акцент в проверката са били моторни превозни средства с неизправни шумозаглушители или липсата на такива, както и допълнително монтирани шумоусилващи устройства.


"За 5 дни са били проверени общо 28 444 моторни превозни средства, констатирани са 68 броя нарушения по предмета на проверката и са издадени 41 броя заповеди за прилагане на принудителна административна мярка", пишат от държавното обвинение.