Свързани новини

15.09.2021 16:35

Прокуратурата е прекратила 14 проверки срещу Пеевски

Видян 1145 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По общо 13 преписки, свързани с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски, прокуратурата е отказала да образува разследвания. Държавното обвинение е водило и едно досъдебно производство срещу бившия депутат от ДПС, но и то е прекратено, съобщава Mediapool. Това се разбра от отговор на прокуратурата до временната парламентарна комисия Магнитски.


В писмото на прокуратурата се казва, че непосредствено след обявяването от страна на САЩ на санкциите по глобалния закон Магнитски след самосезиране във ВКП са образувани преписки. Не се разбира обаче колко от проверките са започнали преди и колко - след обявяването на санкциите на 2 юни. Снети са обяснения от Делян Пеевски и Илко Желязков. От третия санкциониран от САЩ - Васил Божков, обяснения не са снети, защото "същият се укрива в страна извън ЕС", гласи информацията от държавното обвинение.


По преписките срещу Делян Пеевски общо 13 са приключили с постановления за отказ от образуване на досъдебно производство, По една от преписките е имало производство, което е прекратено през 2007 г. с постановление за прекратяване на наказателно производство поради липса на престъпление.


По отношение на укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков прокуратурата е образувала 9 преписки, като се посочва, че една е след самосезиране. Четири от тях са прераснали в досъдебни производства, по които Божков е обвиняем. Срещу Илко Желязков няма образувани преписки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 15.09.2021 17:45

    Два провалени Парламента поради келешите от ИТН на които суверена разчиташе всички крадци от държавата и престъпници да бъдат осъдени с ефективни присъди ! Какво стана реално, ИТН умишлено създаваха напрежение, заядливост и имаха явна нагласа за протакане, бавене и отлагане на належащи за разглеждане закони от което полза измъкваха ГЕРБ, Тиквата, Пеевски и Доган ! Отвратителна измамна сган се оказаха чалгаджиите от ИТН, явно те са поредната клопка "сготвена" от ГЕРБ и ДПС, защото само тези две шайки от престъпници имаха полза от поведението на ИТН, а бедният народ отново загуби, поне остана още една поука, че българинът е обречен да търпи загуби, защото по мирен начин никога не се постига желан резултат, мирен преврат, мирни протести и резултатът "беднотия до шия" !

  • 001 Anonimen 15.09.2021 17:08

    Задължително е да бъде разследван гл.прокурор за некомпетентната му работа, дали от незнание или от други подбуди, но този човек не си върши работата. Ето така се пълнят и множат тайните офшорни сметки и ставаш слуга и закрилник на мафията

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион