Производството в Германия

Свързани новини

02.03.2024 07:12

Производството в Германия достигна четиримесечно дъно - S&P Global

Видян 2503 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Последните данни, събрани от S&P Global, разкриват, че производствената активност в Германия е спаднала значително под очакванията през февруари, което показва ускорен темп на икономически спад.   

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) в производствения сектор в икономическата сила на еврозоната спадна рязко под очакванията на икономистите - от 45,5 пункта през януари до 42,3 пункта през този месец, достигайки най-ниското си ниво от четири месеца насам. Общата бизнес активност в Германия се понижи до 46,1 пункта от 47 пункта. Показание под 50 означава свиване.   

Данните показаха, че германските заводи продължават да изпитват затруднения на фона на спада в световното търсене, особено от Китай, високите лихвени проценти и скъпата енергия.


Спадът се характеризираше с рязко намаляване на производствената продукция и по-силен темп на свиване, което подчертава нарастващите трудности в сектора, заявиха от S&P Global.

"След лъч надежда през последните месеци, сега германската индустрия се чувства доста мрачно", каза Тарик Камал Чаудри, икономист в Хамбургската търговска банка. Данните разкриват "спад в производството, наред с рязкото намаляване на новите поръчки както в страната, така и в чужбина". Тъй като опасенията за задълбочаващ се спад в най-голямата икономика на ЕС се засилват, производителите са песимистично настроени за перспективите за 2024 г., казват икономистите.

По данни на S&P Global в производството и износа на Германия се наблюдава бърз спад на новия бизнес, което допълнително засилва икономическите предизвикателства пред страната.









 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което