Bitmain, най-големият производител на хардуер за добив на криптовалута в света, е спрял да изплаща заплати за септември и след това, съобщи китайската технологична медия Leiphone, позовавайки се на много служители на компанията, запознати с въпроса.

Свързани новини

14.10.2023 07:30

Производителят на биткойн не може да плаща на персонала

Видян 3334 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Bitmain, най-големият производител на хардуер за добив на криптовалута в света, е спрял да изплаща заплати за септември и след това, съобщи китайската технологична медия Leiphone, позовавайки се на много служители на компанията, запознати с въпроса.

Според информацията базираната в Пекин корпорация, която произвежда приложно-специфични интегрални схеми (ASIC), настроени за работа по добив на криптовалути, е съкратила част от персонала, намалила е всички "бонуси и стимули" и все още не е изплатила дължимите възнаграждения от миналия месец.


"За месец септември компанията все още не е постигнала нетен положителен паричен поток, особено при поръчките на ASIC", се казва в предполагаемо вътрешно съобщение на Bitmain. "Поради това изпълнителният управленски екип реши, че заплатите за месец септември ще бъдат спрени, за да бъдат преразгледани след 7 октомври, след празниците."

Основана през 2013 г., Bitmain държи приблизително 70% пазарен дял в производството на ASIC в пиковите периоди. Понастоящем серията ASIC Antminer на компанията е водеща в сектора по отношение на изчисленията на хешрейта за добив на Биткойн.


През август 2022 г. Bitmain обяви схема за възнаграждение на лоялни клиенти, които са платили за поръчки, направени преди така наречената "крипто зима", когато цените на обикновените криптовалути се сринаха, а инвеститорите охладняха към инструментите след събития като срива на FTX и TerraLuna. Компанията продължи да популяризира схема за лоялност за дългосрочни клиенти, която предлага по-големи награди за по-големи поръчки.

През 2021 г. Bitmain обяви плановете си за първично публично предлагане при оценка от 5 млрд. долара до края на 2022 г. Въпреки това, продължаващият мечи криптопазар вероятно принуди компанията да отложи плана.
 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което