След общо събрание, днес  следобед, проф. Николай Марин
15.12.2023 16:40

Проф. Николай Марин е новият ректор на ЮЗУ Н.Рилски в Благоевград

Видян 615 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След общо събрание, днес  следобед, проф. Николай Марин спечели изборите за ректор  и оглави  ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград. Той спечели изборът с гласовете на 275 от общо 339 гласували.

За другия кандидат Преслав Димитров гласуваха 64 от делегатите. Общо събрание бе насрочено, след като изтече мандатът на досегашния ректор проф. Борислав Юруков.

Проф. Николай Марин е възпитаник на ЮЗУ „Неофит Рилски“, като е бил зам.-декан и впоследствие декан на Правно-историческия факултет на университета.

Проф. Борислав Юруков, който бе начело на университета два мандата отчете свършеното от ръководния екип на университета, в началото на днешното общо събрание.

Проф. Юруков отбеляза, че половината от мандата 2019 г. – 2023 г. е преминал под знака на ковид пандемията, което се е отразило на здравето, на рефлексите, на навиците на присъственото обучение. Усвоихме нови прийоми на работа в електронна среда, което позволи да не нарушаваме ритъма в учебния процес и да изпълним изискванията на учебните програми, каза още ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Проф. Юруков обобщи и започнати вече проекти, свързани с ремонт на осми корпус, предстоящи ремонти на студентските общежития към университета, изграждане на фотоволтаичен парк.

През годините ние израснахме много, промени се климата в нашето академично семейство, посочи още проф. Юруков. „За мен беше изключителна чест и отговорност да бъда ректор на Югозападния университет“ каза на финала на своя отчет проф. Борислав Юруков, което бе посрещнато на крака и с аплодисменти от преподавателите на общото събрание.

М. Иванов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.