водка Zelensky

Свързани новини

04.04.2024 12:12

Проектът водка Zelensky се провали

Видян 451 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проектът за пускане на пазара на водка, кръстена на президента на Украйна Владимир Зеленский, се провали. Базираният в Швейцария стартъп имаше за цел да събере средства за Киев, но продажбите в Европа и САЩ се оказаха разочароващи.

Според вписване в търговския регистър на кантона Цуг през септември миналата година властите в Швейцария са решили да разпуснат дружеството, управляващо марката Zelensky Vodka. DrinkForPeace AG трябва да бъде ликвидирано в съответствие с разпоредбите за несъстоятелност, се посочва във вписването.

 DrinkForPeace е постигнала споразумение с властите за спиране на процеса на ликвидация, тъй като се опитва да продаде останалите акции.


Марката е създадена през март 2022 г., малко след като продължилото години напрежение между Русия и Украйна прераства във военна конфронтация, от швейцарския предприемач Тобиас Райхмут и украинския моден дизайнер Анастасия Росинина. Сред основателите са швейцарската мениджърка Джорджия фон Глейхен и стартъп предприемачът Матиас Цвингел.


На бутилката на водка Zelensky е изобразен силуетът на украинския президент пред синьо-жълтото знаме на страната, заедно с лозунга "Помогни на Украйна" и хаштага "пий за мир". Беше посочено, че напитката е с първокласно качество на пшенична основа, произведена и дестилирана в Германия и Швейцария.


Учредителите се задължават да прехвърлят цялата си печалба в Украйна до 2026 г. Освен това обещаха да изпращат по 5 евро на бутилка за избрани неправителствени организации в страната. Препоръчителната цена за бутилка от 0,7 литра беше определена на 29,90 евро (малко над 32 долара).


Компанията се е опитала да насърчи продажбите на водката в Швейцария, Германия, Австрия, Великобритания и САЩ. Към август 2022 г. са продадени 55 000 бутилки в пет държави, което е далеч от целта за милион бутилки, поставена за годината при пускането на пазара в Обединеното кралство.


Основателите се оплакват, че промоциите в САЩ не са получили толкова голяма подкрепа, колкото са се надявали, и признават, че са се борили да покрият разходите, пише изданието, като се позовава на публикация от фон Глейхен в социалната мрежа LinkedIn. Съобщава се, че компанията е извършила плащане в размер на три транша към фондация, която възстановява повредени сгради в Украйна, и е превела около 37 000 USD на детска болница в Киев. Според други информации обаче въпросната фондация всъщност се занимава с подпомагане на украинската армия, като наред с другото доставя оборудване за безпилотни самолети.


Водката все още се предлага за продажба в европейските магазини за алкохол, като цените варират между 18 евро (около 20 долара) и 40 евро за бутилка.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.