Свързани новини

23.11.2021 16:48

Проблемите на пътната безопасност са трупани с години: Пеканов

Видян 1045 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В годините не е имало подготвеност по темите за пътната безопасност и може би не е работено достатъчно много”,  заяви вицепремиерът Атанас Пеканов пред БНТ по повод катастрофата на АМ Струма. Той посочи, че пътната безопасност е сред темите, по които страната не се движи с темпото на европейските държави. „Държавата често пъти не е подготвена да си свърши работата”, подчерта той.


„Не мога да кажа, че в рамките на седмица или месеци ние можеше да решим всеки един от тези проблеми. Със сигурност пътната безопасност е проблем в България с оглед на многото жертви, които има по пътищата”, каза Пеканов.


Огромни средства са влезли у нас по оперативните програми в този сектор, например за строеж на автомагистрали, средства има и за следващия програмен период. Според него проектите трябва да бъдат не само целесъобразно ефективни по разходи, но и да бъдат изпълнявани по най-добрия възможен начин с оглед на пътната безопасност.


"Транспортната свързаност и инфраструктурни елементи са много важни, но може би не е направено достатъчно за последващата им поддръжка от страна на държавата", каза още Пеканов.


По отношение на оперативните програми, Пеканов, който преди дни се е прибрал от посещение в Брюксел, допълни, че те са на последния стадий за одобрение от страна на ЕК.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.11.2021 17:12

    Верно ли е, че мантинелата е била хваната с два вместо с по четери болта на всяка връзка със застопорените в земята вертикали ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева