Свързани новини

03.09.2012 15:22

Приют за 1000 кучета край София готов до 2 месеца

Видян 1320 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

1000 места за безстопанствени кучета се откриват до края на октомври в приют, строящ се до село Горни Богров, заяви днес на проверка на строежа столичният кмет Йорданка Фандъкова. Проектът ще отговаря на всички изисквания на нормативната уредба за уличните кучета и е на стойност 1 300 000 лева. Изпълнителят е фирма Нивел ООД, а срокът за пускане на обекта е 75 календарни дни. Първият етап на проекта се изпълнява на площ от 25 дка, като до края на годината се очаква да започне и втори етап, предоставящ още 1000 места. Фандъкова съобщи, че от началото на тази година 3000 бездомни кучета са прибрани от „Екоравновесие", като от тях осиновените до момента са 265.


Тя призова собствениците на домашни кучета да се възползват от услугата за безплатна кастрация в общинските приюти, за да не се налага да изоставят потомството на любимците си. „Не трябва да се борим с последствията, а с причините", категоричен е столичният кмет.


Общината е готова безвъзмездно да предоставя терени на организациите за защита на животните, за да строят още приюти, ако имат необходимите средства


По въпроса за Синята зона, Фандъкова заяви, че все още се води активен диалог с гражданите: „Не мога да приема протести, когато няма внесени предложения и когато още се водят дискусии по наредбата".


Фандъкова беше категорична, че желае от общинските съветници да преразгледат времето за паркиране пред болниците, които се намират в Синя и Зелена зона. „Има какво да се подобри в това отношение", смята градоначалникът и допълни: „Хората трябва да са спокойни, когато отиват да се погрижат за близките си".


За детските градини, Фандъкова е категорична, че в тях има достатъчно места за 5 и 6-годишните деца. Няма недостиг за предучилищната възраст, уточни тя.


По думите й до края на годината ще бъдат открити още 8 детски градини с цел да се осигурят повече свободни места за децата на възраст под 3 години, тъй като те са най-много на брой.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби