Свързани новини

31.10.2011 16:16

Приеха Палестина в ЮНЕСКО

Видян 1430 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Палестина бе приета за пълноправен член на ЮНЕСКО. Решението бе взето по време на Общото събрание на организацията за култура на ООН в Париж, предадоха световните агенции, цитирани от BNews.


Резолюцията за приемането на Палестина в ЮНЕСКО бе подкрепена от 107 страни. 14 държави гласуваха „против”, а 52 се въздържаха - сред тях са Франция и Италия.


Палестина има статут на наблюдател от 1974 година. На 5 октомври 2011 г. Изпълнителният съвет на ЮНЕСКО одобрява с 40 от 58 гласа препоръка, внесена от група арабски страни, Палестина да получи пълноправен статут в организацията.


Само преди два дни Вашингтон предупреди, че ще спре парите, които отпуска на ЮНЕСКО, ако организацията приеме за свой пълноправен член Палестина. САЩ осигуряват 22% от бюджета на ЮНЕСКО.


Генералната конференция на ЮНЕСКО - организацията на ООН за образование, наука и култура, заседава днес в Париж. Палестинците се опитват да станат и пълноправен член на ООН. Очаквано, САЩ обяви, че ще наложи вето, ако молбата на палестинците бъде внесена за гласуване.


Още на 7 октомври изпълнителният съвет на организацията, ръководена от Ирина Бокова, одобри разглеждането на кандидатурата на Палестинската автономия за пълноправно членство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните