Свързани новини

16.06.2021 16:10

Прецедент: Без общо изявление след срещата Путин – Байдън

Видян 1783 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За първи път в историята на срещите на върха между СССР/Русия и САЩ техните лидери няма да дадат общо изявление пред медиите. Такава беше предварителната договорка на екипите, подготвили преговорите в Женева. Путин е изпратил покани за своята пресконференция на американските журналисти, освен на своите. Колегата му от САЩ обаче не е поканил руските медии на брифинга си, стана ясно още преди събитието, стартирало в 14 часа българско време във вила Ла Гранж и предвидено да приключи след редакционното приключване на броя – около 19 часа.
Времетраенето на срещата, програмирана да прочете в рамките на от 4 до 6 часа се коментира като подчертаващо значението й, като се сравнява с беседата на Байдън с десетките лидери на страните от НАТО – общо 3 часа и половина.
Както беше и планирано, се проведоха три формата на разговора. Очи в очи на двамата президенти. Присъединяване към тях на външните им министри Лавров и Блинкен и накрая пленарна сесия с участието на делегациите на руската и на американската страна. За първата част нямаше предвиден дневен ред, докато за следващите две бяха обявени темите, които могат да се очакват – от икономическото възстановяване и климатичните промени до конкретиката по Донбас, кибер-войните, както и по горещите точки: Сирия, Либия, Израел – Палестина, Иран, КНДР. Въпреки че имаше запазен хотел от най-селективната световна верига Мандарин Ориентал, Путин, който пристигна директно от Сочи, излитайки сутринта от черноморския курорт, планираше да се върне обратно у дома в своята резиденция на брега същата вечер.


© AP Photo/Patrick Semansky 


Мария Пенчева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат