Свързани новини

03.02.2021 14:24

Премиерът поиска система, сигнализираща за срутища

Видян 860 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Отпускаме близо 15 милиона лева за предотвратяване на последствия от бедствия. Опитът и практиката показаха, че трябва да се осигури превенция. Затова очаквам от регионалното министерство да въведе нова система, при която датчици, поставени на критични места, сигнализират за срутищни процеси в страната“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното заседание на правителството, на което, по искане на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане на нуждаещи се общини, бяха осигурени 14 498 262 лв. за предотвратяване и овладяване на последиците от бедствия.


Премиерът отбеляза, че е възложил на Министерството на регионалното развитие и благоустройството да предприеме необходимите действия за въвеждането на системата, с която ще се намали рискът от инциденти, навреме ще се затварят пътища и в аванс ще се извършат дейности като обрушване и поставяне на надеждни мрежи.


„Със системата могат да се поставят датчици във всички такива критични места, а те са хиляди в България – в Родопите, Рила, Пирин, Стара планина. Навсякъде скатовете са огромни“, отбеляза Борисов. Премиерът изиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова максимално бързо да се действа по този проект.


„На 15, на 30, на 40 места да сложим датчици - така ще се намали рискът и ще има някаква превенция“, категоричен бе министър-председателят.


Аврамова докладва, че в момента се проверява приложимостта точно на изисканите от премиера контролно-измервателни системи специално за срутищни процеси. В момента МРРБ изпълнява проект за монтаж на контролно-измервателни системи на 26 свлачища в цялата страна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог