Свързани новини

01.08.2017 10:48

Премиерът: Най-големият проблем в момента е работната ръка

Видян 2001 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-големият проблем в момента е работната ръка. Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на нов завод за автомобилни части на германската фирма „Костал“ в Пазарджик, предаде Фокус.

„До преди няколко години говорехме за безработица. Сега тя е под 7% и всъщност тези, които не искат да работят, са безработни. Да се надяваме, че новите собственици с това мощно и високотехнологично производство ще дават и добри заплати“, допълни Борисов. Той се обърна към работниците с думите: „Дойде време да се радваме, че ви има“. Той обясни, че само преди няколко дни в Ямбол е открита огромна инвестиция, която е най-голямата на Балканите като разпределителен център.

 „Ако е казал Господ през следващия месец ще открием в Плевен инвестиция за над 100 милиона лева с 8 000 работни места. Искам да благодаря на целия немски семеен бизнес, който е гръбнакът на немската икономика и разбира се на канцлера и на всички наши приятели там, защото България е дестинация за инвестиции на немските компании от Севлиево до Пазарджик, от Ямбол до Плевен. Из цяла България в момента строят заводи, а хубавото на тези заводи е, че всичко се изнася. Това може само да радва икономиката на една страна. И когато бяхме в Берлин дойде целият немски бизнес заедно с финансовия министър, защото интересът към нас не е интерес на думи, а той се случва“, каза още Борисов. Той допълни, че ние трябва да отговорим с квалифицирана, с дисциплинирана, с умна работна ръка, ако искаме просперитетът на държавата да върви. По думите му трябва само здраве и търпение, защото нещата вървят добре.

На откриването присъстваха вицепремиерът Екатерина Захариева, президентът през периода 2012 - 2017 г. Росен Плевнелиев, областният управител Стефан Мирев, кметът на Пазарджик Тодор Попов, Андреас Костал, собственик на германския концерн и Йоахим Грабовски, управител и генерален мениджър на чешкото представителство на компанията. Фирмата открива в Пазарджик предприятие, в което са вложени инвестиции за над 32 милиона евро, открити са 1 300 работни места, като има плановете за откриването на още 1 700 работни места.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните