Half way house означава буквално къща на средата на пътя. На средата на пътя между затвора и свободата

Свързани новини

13.01.2023 18:01

Преходното отделение гарантира, че тези, които ще излязат от затвора, няма да се върнат: Зарков

Видян 1271 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„За пръв път в България ще може да се реализира един нов модел на работа с лишените от свобода, чрез half way house. Half way house означава буквално къща на средата на пътя. На средата на пътя между затвора и свободата. Това следва да гарантира, че тези, които ще излязат от там няма да се върнат обратно в затвора. Това е важно не само за затворниците и служителите, които работят ежедневно с тях, но и за хората извън затвора, които могат да станат жертва на последващо престъпление. Убедени сме, че преходното отделение ще помогне за ограничаване на рецидива, спазвайки най-високите изисквания за хуманност и сигурност“, съобщиха от МП.

Това заяви днес министърът на правосъдието Крум Зарков при началото на строителни дейности, с които започна изграждането на първото у нас преходно отделение – т.нар. half way house.

На събитието днес присъстваха още заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова, главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов, ръководителят на проекта комисар Нина Главчовска, началникът на затвора-Бургас ст. комисар Янчо Желев, областният управител Мария Нейкова и ръководителят на Окръжна прокуратура Бургас Георги Чинев.

Преходното отделение ще се обособи в затворническото общежитие от открит тип „Строител“ към затвора в Бургас.

За близо 400 работни дни общежитието в непосредствена близост до затвора трябва да бъде ремонтирано, а в двора му да бъдат изградени новото отделение, административна част и лавка за лишените от свобода.

Идейният проект в Бургас предвижда преходното отделение да включва условия и помещения, близки, до семейната среда: фоайе; четири стаи с по две легла и санитарен възел във всяка; стая с две легла и санитарен възел за лишени от свобода в неравностойно положение; обща кухня с трапезария, където да имат възможност сами да приготвят храната си; общо дневно пространство; стая за срещи; перално помещение и стая за персонал. Ще бъде благоустроена парковата среда в зоната на отделението и затворническото общежитие.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Кв. Люлян 27-Ф, бл. 2,769. вход Й, гарсионерния мезонет на 22 етаж в ляво от асансьора, чукайте с черпака на пирона по чугунаната врата от сейф, че и звънеца нещо засича( викай от долу!) 13.01.2023 22:03

    Коткоудушвача явно подготвя един малко по-комфортен Environment в т.н. "Корекшънъл фасилитис", евентуално за улеснение на собственото си пребиваване там.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -