Инж. Севдалин Желев, директор на Топлофикация Русе

Свързани новини

04.02.2022 14:26

Предстои ни да реализираме най-мащабния проект за чисто производство на енергия: Инж. Севдалин Желев, директор на Топлофикация Русе

Видян 1818 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ангажиментите на "Топлофикация Русе" за намаляване на въздействието от производствената дейност върху околната среда намират отражение в инвестиционната програма на дружеството. Повече от 50% от общите инвестиционни разходи на предприятието са свързани с екологични цели и за постигане на по-голяма енергийна и ефективност.


 


Останалата част са насочени към поддръжката на доброто техническо състояние на съоръженията и топлопреносната мрежа. Активното провеждане на зелена политика е в пряка зависимост със заложените амбициозни цели на европейската политика за нисковъглеродно производство на енергия. Ние работим реализираме мероприятия по опазване на околната среда, които могат да повлияят положително върху себестойността на продукцията.


 


Това е най-правилната и ефективна посока, към която трябва да се стремят всички дружества имащи тази възможност, независимо от първоначалните инвестиции." заяви инж. Севдалин Желев, директор на "Топлофикация Русе".


 


По думите му тяхната мисия е да осигуряват надеждна и сигурна електро и топлоенергия. "Политиката на предприятието ни е насочена към устойчиво развитие чрез редуциране на въглеродните емисии, енергийната ефективност, модернизиране и осъвременяване на производствените мощности. За нас e от изключителна важност дейността ни да бъде в хармония с природата. За това ще продължим да следваме екологичната политика на дружеството и да създаваме нови зелени практики", заяви инж. Желев.


 


"През 2021 година въведохме в експлоатация новата ни сероочистваща инсталация. Тя служи за допълнително пречистване на емитираните от парогенераторите димни газове. Благодарение на нейната работа "Топлофикация Русе" покрива напълно въведените много по-строги норми за изпусканите емисии в атмосферата.


 


Нейната роля е на допълнителен филтър. Внедряването в експлоатация на инсталацията е поредната стъпка по пътя на зелено производство на енергия в предприятието", заяви инж. Желев. Директорът на топлофикацията подчерта, че цялoтo дocтaвeнo oбopyдвaнeи coфтyepa зa cъбиpaнe, oбpaбoтĸa и eĸcпopт нa дaннитe изцялo отговарят на вcичĸи нopмaтивни изиcĸвaния зa peaлизиpaнe нa пpeдcтaвитeлeн мoнитopинг нa oтпaдни димни гaзoвe.


 


"Зa изгpaждaнeтo нa инcтaлaциятa зa oчиcтвaнe нa димнитe гaзoвe, пoлyчeни пpи изгapянe нa въглищaтa в пapoгeнepaтopи 7, 5 и 4 в TEЦ „Pyce-Изтoĸ, бeшe нeoбxoдим пepиoд oт oĸoлo 1 гoдинa. Зa нac бeшe гoлямo пpeдизвиĸaтeлcтвo дa зaвъpшим тoзи пpoeĸт пo вpeмe нa плaнoвия peмoнт пpeз лятoтo, в oбcтaнoвĸa нa пaндeмия. Πpoцecът нa изгpaждaнe нa пoдoбeн тип cъopъжeния изиcĸвa гoдини нapeд paбoтa, нo c дoбpo плaниpaнe ycпяxмe дa peaлизиpaмe ycпeшнo в нaй-ĸpaтĸи cpoĸoвe инвecтициятa.“, посочи инж. Севдалин Желев.


 


Директорът на "Топлофикация Русе" заяви, че целта на екологизацията на предприятието е да отговори на изискванията на Европейския съюз за понижаване на вредните емисии. "За реализиране на екологичната ни политика, инвестирахме в един от най-мащабните проекти до сега - производство на енергия от природен газ. В момента инвестицията е в етап довършителни дейности.


 


В нашия план сме заложили през лятото да пуснем в експлоатация газовите когенератори. С тях целим диверсификация на горивата и премахване на въглищата. С тази мащабна инвестиция правим важна крачка към модернизация на предприятието и екологична трансформация за постигане на целите на ЕС за нисковъглеродно производство на енергия.“, сподели инж. Желев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат