Свързани новини

11.09.2020 14:59

Предлагат технически промени в данъчните закони за 2021 г.

Видян 1786 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Финансовото министерство предлага технически промени в данъчните закони за догодина. Това става ясно от публикувания за обществено обсъждане проект. По традиция промените във всички закони се правят през преходните и заключителните разпоредби на един нормативен акт - в този случай на Закона за ДДС, предаде БНР.

С предлаганите промени се въвеждат редица европейски изисквания, свързани с вътреобщностните доставки и доставките от трети страни, става ясно от законопроекта.

В закона за ДДС се отменят разпоредбите, свързани със софтуера за управление на продажби, които доведоха до протести и бяха отлагани многократно. Предложението е резултат на поет ангажимент към бизнеса,  след като стана ясно, че досега разпоредбите, които попадат в наредба Н18, не могат да бъдат осъществени.

Законът за ДДС бе променян на няколко пъти тази година заради кризисното намаляване на ставките от 20 на 9 на сто за определени сектори, но в настоящото предложение за промени няма последващи корекции, въпреки че ресторантьорите настояват за спад на косвеното облагане и при поръчките за вкъщи.

При законите за корпоративно подоходно облагане и за облагането на доходите на физическите лица се премахват някои изисквания при издаването на документи, с което се намалява административната тежест.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително