Свързани новини

18.03.2021 19:16

Предлагаме допълнителни мерки за 700 млн. лв. за децата, майките и семействата: Мая Манолова

Видян 2648 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В нашия План за България с над 620 мерки предлагаме допълнителни мерки в размер на 700 млн. лв. за подкрепа на децата, майките и семействата. Това е по-малко от парите, които Борисов миналата година даде за държавен ВиК-холдинг и много по-малко от парите, които потънаха в черната каса на властта - „Автомагистрали“. Ако ни питате какво бихме избрали - отново тръби и бетон или децата на България, ние избираме децата на България.
 
Това заяви Мая Манолова по време на представянето на предизборната програма на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в Пловдив.
 
Ще подкрепим семействата с еднократна помощ при раждане на първо, второ и трето дете, съответно по 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв. Предвиждаме еднократна помощ за раждане на второ и трето дете на родители, които работят и се осигуряват в последните две години в размер на 10 хил. лв. Повишаване на майчинството през втората година до 60 % от работната заплата, но не по-малко от минималната работна заплата, посочи още Манолова част от социалните мерки.
 
Сред мерките са и увеличаване на подкрепата за първокласници и осмокласници, безплатни детски градини и ясли за всяко българско дете, ваучери за частна детска градина или ясла при недостиг на места в детските заведения, което ще подкрепи около 300 хиляди деца и техните семейства, каза Манолова.
 
Първата ни стъпка ще бъде да свалим от служебните автомобили министрите и депутатите. Първото решение, което ще внесем, ще е за ревизия на 11-годишното управление на Бойко Борисов. Ние сме наясно, че ревизията няма да нахрани хората и няма да реши проблема с мизерията и бедността. Но политиката за по-високи работни заплати и преизчисляване на пенсиите ще го направи, заяви тя.
 
До края на мандата минималният месечен доход на работещ човек в България да стане 1250 лв., а доходите до 650 лв. ще бъдат освободени от 10 % данък, каза още тя. България трябва да спре да е страната на работещите бедни, допълни Манолова и добави, че в Плана за България малките и средните фирми ще бъдат пряко компенсирани през държавния бюджет в условията на пандемията.
 
Началото на кампанията е началото на края на „модела на чекмеджето“, каза Манолова. В личната му


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.