Свързани новини

07.10.2020 10:10

Преброяването да бъде в регионални центрове: Прозрачност без граници

Видян 1141 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Настояваме броенето на бюлетините да се извършва в Регионални преброителни центрове”,  заяви пред БГНЕС шефът на Прозрачност без граници в България Ваня Кашукеева-Нушева. „Този модел за организация на изборния процес гарантира значително по-голяма степен на прозрачност и коректност при отчитане на изборните резултати”, категорична бе тя. Експертът обясни, че при този модел секционните избирателни комисии са ангажирани само с приемане на бюлетините и след приключване на изборния процес носят запечатаната урна в РПЦ.


„В настоящите условия това, което ние продължаваме да твърдим е, че Регионалните преброителни центрове са подходящ модел. В тях преброителна комисия би могла да преброява бюлетините от различни секции с помощта на съвременна техника – оптичните скенери биха могли да подпомогнат този процес“, коментира Нушева.


Тя обясни, че този модел вече веднъж е бил приложен експериментално у нас през 2011 г. в с. Бобошево, където от 3000 гласували на имаше разминаване само в 1 бюлетина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.10.2020 10:39

    Като говори за редовни парламентарни избори у нас М.Вебер има ли изобщо представа с какви машинации и фалшификации неговите бълг.съпартийци успяват да се докопат до властта вече 10-та година и възможно ли е това да е лигитимна власт? Може ли изобщо да си представи дали това би било възможно в родната му страна и защо подкрепя това в най-бедната и тотално унищожена държава в ЕС? Сигурно е от значение рестото на милиардите и тоталния и зависим слуга в лицето на бодигарда, който винаги е съгласен с началника си, в болшинството случаи в ущърб на народа и държавата си!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева