Свързани новини

24.08.2010 16:33

Правят „ударно“ канализация на 14 района в София

Видян 1718 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изграждането на канализация в столичните райони ще е "ударно" през следващите три - пет години, каза зам.-кметът по строителството Ирина Савина, цитирана от БТА. Средствата за изграждането на канализация на местата, където тя липсва, ще бъдат от Софийска вода, както и от оперативна програма Околна среда. Общината има изготвени идейни и работни проекти за канализация на териториите на 14 столични района.


В следващия петгодишен период ще се опитаме навсякъде в София, където няма изградена канализация - кв. Бенковски, Модерно предградие, Орландовци, ВЕЦ-Симеоново и др., такава да бъде реализирана.


До края на годината трябва да започне първият етап от поставянето канализационната мрежа в местността Сливница, която е между булевардите Ломско шосе, Добринова скала и Панчо Владигеров.


Първият етап обхваща бул. Добринова скала и ул. Луи Пастьор, като след завършването му догодина ще се продължи със строителството на останалите два етапа с краен срок за изпълнение 2013 г. През тази година ще започне изграждането на канализационен колектор в ж.к. Надежда - за територията между бул. Ломско шосе и улиците Христо Силянов, Екзарх Стефан и Бели Дунав. Той трябва да е готов до края на следващата година.


Със същия срок на изпълнение е строителството на помпена станция за отпадни води в кв. Илиянци. В два квартала район Сердика се работи по изграждането на канализация. В кв. Бенковски се изгражда канализационен колектор по бул. Лазар Михайлов, както и помпена станция за изтласкване на отпадните води към пречиствателната станция в Кубратово. Строителството на двата обекта е започнало и ще бъде завършено до края на 2011 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви се

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви