„Втечнено отпадъчно месо слагат производители в сиренето менте“, разкри пред Блиц д-р Сергей Иванов, биолог в Центъра по биология на храните. Такова сирене обикновено струва в магазините под 6 лева. Може да се намери на щандовете с етикет "имитиращ продукт", но понякога некоректни търговци го пробутват на клиентите и като истинско сирене. Другите съставки на ментето са сухи и кондензирани млека, желиращи и избелващи агенти. „Някои производители може да сложат и малко истинско мляко, колкото за цвят“, посочи Сергей Иванов. Той обясни и как точно се употребяват отпадъчните меса в сиренето менте. Използва се механично обезкостено месо, което под въздействието на киселини се превръща в течност - хидролизат. По подобна технология се правят и хранителните добавки за фитнес маниаци, но се използват различни суровини. „Сместа, която се получава от втечненото месо и млякото, се сгъстява с различни желатини и желиращ колаген, но не с мая“, обясни още Иванов.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Яко напояване по време на несекващ с ...
бТВ Синема 05 май 21:00ч.
Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс
Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.
- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…
- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.
- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!