Британците

Свързани новини

03.11.2023 17:00

Повечето британци имат положителни възгледи за въздействието на имиграцията: Проучване

Видян 542 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По-голямата част от британската общественост сега има положителни възгледи за въздействието на имиграцията върху Обединеното кралство, въпреки интензивната политическа реторика по въпроса, според ново проучване.

От Агенцията "Европейското социално проучване", която взема извадки от нагласите на всеки две години от 2001 г. насам, съобщиха, че британските възгледи за имиграцията и нейното икономическо и културно въздействие са претърпели "пълен обрат" през последните две десетилетия, като са станали значително по-благоприятни след 2016 година.

Анкетьорите са поискали от хората да оценят по десетобалната система дали имиграцията е лоша или добра за икономиката, дали културният живот е западнал или обогатен и дали прави страната по-добро или по-лошо място за живеене.

Последното проучване за 2022 г. показва, че за първи път мнозинството от респондентите смятат, че имиграцията е много положителна за икономиката на Обединеното кралство, като 59% са с оценки между 7 и 10, 58%, са посочили, че обогатява културния живот на страната и 56%, че прави страната по-добро място за живеене.

Въпреки че правителството обеща да намали имиграцията, а депутатите редовно твърдят, че ограничаването на нетния приток на мигранти е критичен въпрос за гласоподавателите в Обединеното кралство, проучването показва, че обществените нагласи са се развили значително през последните години и са много по-позитивни, отколкото предполагат политиците.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог

Красотата и нежността ще са нещо важно за вътрешния ви свят

Красотата и нежността ще са нещо важно за вътрешния ви