Свързани новини

29.04.2021 16:54

Помощник военен аташе на Русия е изгоненият дипломат

Видян 1939 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на външните работи на България обяви още един руски дипломат за персона нон грата и поиска правоохранителните органи на Русия да окажат пълно съдействие на българските власти в разследването на взривовете в български оръжейни складове, унищожаването на веществени доказателства при пожар и отравянето на трима български граждани, за да може да бъдат разкрити извършителите и предадени на съд, предаде Нова тв.


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е провела задълбочен и сериозен разговор с посланика на Русия в София. Обърнато е внимание на някои публични коментари на официални руски представители, които българската страна е сметнала за напълно неуместни, уточняват от външното ни министерство. 


"Ние сме партньори и съюзници в ЕС и НАТО, но това не означава, че имаме стопани, както заявихте наскоро пред медии. Българските служби работят единствено в интерес на националните ни интереси", каза Захариева пред руския посланик.


Българският първи дипломат заяви, че МВнР си запазва правото за още ответни действия и настоятелно поиска от посланика руските дипломати да прекратят извършването на действия, несъвместими с Виенската конвенция за дипломатическите отношения, допълват от МВнР. 



Помощникът на военния аташе в Руското посолство е обявеният за персона нон грата от министерството на външните работи, съобщават от мисията на Москва във фейсбук. 


Днес вицепремиерът Екатерина Захариева проведе разговор с  с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова с настояване за съдействие за изясняване на обстоятелствата около инцидентите с взривени складове с боеприпаси на наша територия, за които съобщиха прокуратурата и ДАНС в сряда.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион