Свързани новини

09.07.2013 15:13

Половин София пак без топла вода

Видян 2410 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като преди малко повече от седмица на Топлофикация й трябваха 2 дни да поправи авария, оставила половин София без топла вода, вчера и днес същата авария пак засегна цялата южна и половината централна и западна част от милионния град. Сиреч повече от половин милион души. Удари и десетки блокове в жилищните комплекси Младост и Обеля, болници и детски заведения.


Да се отнеме гражданското право на душ или вана на хората при цялата истерия в столицата и при жегите, това вече е наистина нечовешко и заслужава масов протест.


Става дума за следните гъсто населени райони: зоната е от бул. Сливница, ул. Опълченска, бул. Ген. Скобелев, ул. Добруджански край, ул. Йоаким Кърчовски, бул. Ген. Тотлебен, бул.П. Славейков, бул. Прага, бул. П. Евтимий, ул. Княз Борис I, ул. П. Парчевич, бул. Хр. Ботев и кварталите: Лагера, Красно село, Гоце Делчев, Славия, Бъкстон, Борово, Мотописта, Стрелбище, Хиподрума, Военномедицинска академия и Медицинска академия, до сгради в ж.к. Обеля - 2 - блокове от № 201 до № 222, както и в ж.к. Младост 3 от блок № 301 до №321Б, блок № 390, 81 и 144 СОУ и 70 ОДЗ.


Вместо да поднесе поне извинения на абонатите и да ги увери, че четирите от последните 10 дни, през които нямат топла вода ще бъдат изключени от сметките, шефът на Топлофикация си приписа в интервю за 24 часа заслугите за привеждането на част от порядките в дружеството към законност. Става въпрос за неначисляване на лихви върху прогнозни сметки, неначисляване на сградна инсталация при спрени радиатори и други мерки, предложени по време на февруарските протести, подкрепи от кмета Фандъкова и общинския съвет и наложени на парнаджиите. В интервюто на носителя на наградата за социално отговорен мениджмънт липсва задължителното по закон признаване на 3-годишната давност, след която Топлофикация няма право да събира невзетите пари от абонати.


В задачата се пита този човек защо още не е подал оставка??? Ще продължим да питаме всеки ден, докато не бъде намерена смелост за реформи в това дружество, което изсмуква стотици милиони от държавния и общинския бюджет всяка година в нарушение на законите на държавата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец