Свързани новини

03.06.2014 17:20

Подвеждаща реклама за килими „до” 50 000 евро

Видян 1267 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Листовка, разпространявана в петък и платени публикации във водещи издания писаха за „последните дни” на „безкомпромисна заключителна акция”, „ликвидация” и „заключителен етап на разпродажбата” на килими в бивш софийски завод. Последният от „последните дни”, посочен в публикацията, бе 2 юни. Вчера, на 3 юни следобед, звъннахме на посочения телефон и ни поканиха да си купим от килимите, които са „с до 75%” намаление, а цените им стигат до изключително изгодните 50000 евро. На въпроса ни дали не се притесняват, че по закон подвеждащата не е позволена, ни обясниха, че разпродажбата вчера не била официална. От друга страна си признаха, че помещенията са заети не само този месец, който едва започва, а и следващия, което проверихме и се оказа факт. Въпросът е защо дреме Комисията за защита на потребителите?!


Освен това, от текста не става ясно дали стоката е нова или употребявана. Неясното определение на служителя, който ни даде обяснения е, че „има килими, по които е ходено, но могат да се купят”, което всъщност и сами вече бяхме видели на снимките в листовката и на публикациите.


Верни на традицията си да разкриваме подобни практики, не спестяваме предупреждението към потребителите, защото „човек предупреден, наполовина е спасен”. Нека само си спомним случаите на санкционираните: водата Девин, точена от съвсем друго място, за което първи писахме, или нещо като пирамида на нещо като секта, което и името си смени, и пак бе глобено.  



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион