Украйна отрича да е замесена в убийството на Дугина и определя руските твърдения като измислица. Преди смъртта си Дугина е била редактор на руски сайт.

Свързани новини

23.08.2022 17:37

Подкрепата на Запада за Украйна ще остане твърда въпреки мрачната зима на хоризонта: Американски дипломат

Видян 3576 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Високопоставен американски дипломат заяви пред CNN, че въпреки трудностите, които се очакват през следващите месеци - от глобалната криза с разходите за живот до недостига на енергия през жестоката европейска зима - според тях западният алианс ще остане единен в подкрепата си за Украйна.

В разговор със CNN от централата на НАТО в Брюксел Джулиан Смит, постоянният представител на САЩ в НАТО, заяви, че остава оптимист, че Западът ще продължи да подкрепя Украйна по начина, по който го прави от началото на конфликта.


"Това говори за силата на съюза. Това може да доведе до някои трудни дебати и дискусии, но въз основа на нашия опит знам, че ще се справим", каза тя и добави, че това няма да ни "доведе до разединение".

В коментарите си, направени през седмицата, в която се навършват шест месеца, откакто на 24 февруари руският президент Владимир Путин нареди на силите си да нахлуят в Украйна, Смит също така директно опроверга руските твърдения, че САЩ и НАТО са пряко замесени в конфликта.


Що се отнася до бъдещо участие на НАТО в конфликта, Смит повтори изявлението, че "нито САЩ, нито НАТО са страна в конфликта", като подчерта, че единственото участие на НАТО е "несмъртоносно".


Смит признава, че има "кътчета по света, където руският разказ изглежда се разпространява", а изясняването на ситуацията "ще бъде постоянно предизвикателство за Алианса да продължи да представя реалността".

САЩ и НАТО предоставят оръжия и разузнавателна информация на Украйна; в началото на август Русия обвини Вашингтон в пряко участие във войната.


Дезинформацията и съперничещите си разкази са характерни за този конфликт още от първия ден. Неотдавна Москва обвини украинските специални служби за убийството на Даря Дугина, руска политическа коментаторка и дъщеря на известния ултранационалистически идеолог Александър Дугин.

Украйна отрича да е замесена в убийството на Дугина и определя руските твърдения като измислица. Преди смъртта си Дугина е била редактор на руски сайт.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 25.08.2022 05:48

    жертвате народите на ЕВРОПА,само за да угодите на ненормалния Байдън срещу изстъпленията му срещу Русия

  • 001 Anonimen 24.08.2022 08:19

    това саястребите-войнолюбци в света,да печелят милиарди......

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.