Почивната база на прокуратурата в курортния комплекс Чайка край Златни пясъци да бъде предоставена за ползване на съда

Свързани новини

20.11.2023 10:13

Почивната база на прокуратурата край Златни пясъци да се предостави на съда: Борислав Сарафов

Видян 1080 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Почивната база на прокуратурата в курортния комплекс Чайка край Златни пясъци да бъде предоставена за ползване на съда. Такова предложение е направил и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов до Стефан Гроздев, председател на Комисията Управление на собствеността (КУС) към Висшия съдебен съвет (ВСС), съобщи Лекс.


През март 2021 г., в края на мандата си, третото правителство на Бойко Борисов предостави за управление на Пленума на ВСС почивната база в к.к. Чайка, която до онзи момент беше част от активите на Държавната консолидационна компания. ВСС на свой ред възложи стопанисването ѝ на тогавашния главен прокурор Иван Гешев, като тогава във ВСС имаше възражения срещу необходимостта на държавното обвинение да ползва подобен имот. Сега Борислав Сарафов констатира именно това – че прокуратурата няма нужда от него и ако ВСС прецени, той може да бъде предоставен за ползване на съда.


Базата, с обща площ от 8547 кв. метра, включва хотелски комплекс – стар и нов корпус, с общ капацитет за настаняване до 190 човека, три бунгала, закрит и открит басейн, парна баня, сауна, ресторант с капацитет до 151-159 човека, конферентна зала за 60 души, бар барбекю и още една сграда, която представлява санитарен възел.


Пускането в експлоатация на базата в курортния комплекс Чайка ще изисква средства освен за материалното ѝ осигуряване, и за наемането на персонал. А това ще доведе до допълнително утежняване на бюджета на прокуратурата, пише Сарафов до ВСС и пояснява, че прокуратурата не се нуждае от този имот. Но предвид вече вложените средства в ремонти на базата в к.к. Чайка, и.ф. главният прокурор предлага тя да бъде предоставена за ползване от друг орган на съдебната власт, т.е. съда. А ако никой не прояви интерес, тогава да бъде стартирана процедурата по чл. 17 от Закона за държавната собственост за отнемане правото на управление от ВСС върху почивната база, предлага Борислав Сарафов.


Очаква се КУС да разгледа писмото и да го внесе за обсъждане на заседание на Пленума на ВСС.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец