Площад Славейков: Център на софийските арт фестивали
01/02

Свързани новини

02.10.2023 15:59

Площад Славейков: Център на софийските арт фестивали под егидата на Пазари Запад

Видян 614 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фестивала за съвременни приложни изкуства и занаяти – Mish Mash Fest, който се провежда на площад Славейков, съчетава изложение на творците на съвременно приложно изкуство и различни културни инициативи - музика, изкуство, стендъп, театър и др. Това е един от най-успешните проекти на домакините от общинското дружество Пазари Запад ЕАД, под чиято егида се провежда любимото градско събитие.
Неговото последно издание тези дни събра хиляди столичани и гости на милионния град, заинтригувани от арт- изделията и проявите.


За първи път в София  се проведе и фестивал на уличните музиканти. Хората, които придават колорит и радост на нашия град бяха обединени в цветен и весел форум, който събера на едно място музика, стрийт арт, фотография, цирково изкуство, танцови и театрални изпълнения и много други забавления от туптящото сърце на града - улицата! 


 Предстоящият Коледен парк пък е концепция, вдъхновена от магията и историята на едни от най-известните коледни фестивали в Европа. Целта е да се превърне площад Славейков в най-емблематичният празничен форум в столицата.


Той става притегателен център за творчество, изкуство, занаяти и забавления, способен да привлече не само жителите на София, но и гости от страната и Европа, в традициите на чиито прекрасни зимни базари е издържан и като стил, и като визия, и като съдържание.  


Този едномесечен празник на добрия вкус, на коледното настроение, на културата в сърцето на града ще бъде магнетичен със светлините, уханията и топлината си за малки и големи, които се интересуват от приложните изкуства, занаятите, арт - събитията, забавленията и вкусната храна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху