От думите на Плевнелиев се разбра, че документът  е написан на основата на свършеното дотук от него и бившия външен министър Соломон Паси

Свързани новини

24.10.2022 16:37

Плевнелиев-Паси с декларация след 3-те срещи

Видян 1711 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Евроатлантическите партии разполагат с конституционно мнозинство в 48-о НС, но са крайно противопоставени една на друга”, заяви експрезидентът Росен Плевнелиев след края на серията срещи с формациите в парламента.


Напомняме, че на поканите за разговор се отзоваха само от ГЕРБ, ДПС и Български възход. ПП, БСП и ДБ отказаха, а Възраждане остана без покана.


След срещи с едва 3 парламентарни формации, контактната група, излъчена от ГЕРБ, излезе с проект на декларация, която евентуално да бъде приета от НС. Основните призив в документа са: партиите да се върнат към духа на парламентаризма; противопоставяне на хаоса; осъждане на идеята за конституционна промяна в посока към президентска република; подкрепа за правосъдна реформа, като до 6 месеца се предвижда обществено обсъждане, а до 1 г. - поправка в Конституцията; съгласие с покупката на още изтребители от САЩ; готовност за военна, икономическа и хуманитарна помощ за Украйна.


От думите на Плевнелиев се разбра, че документът  е написан на основата на свършеното дотук от него и бившия външен министър Соломон Паси. Същевременно от ДПС например посочиха, че изобщо не са виждали текста. Бившият президент обаче твърди, че декларацията е била съгласувана дори с онези ПГ, които отказаха разговор.


Егор Глазунов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 алчни измекяри и предатели 24.10.2022 17:58

    Евреатлантизъм стана мръсна дума. Тези двамата евроатлантици са служители на Козяк и глобалистите и нямат думата за нищо, камо ли правителство да сглобяват. Сега ще се види как шепа народни предатели ще сложат кръста на народ и Родина. Все пак да имат пред вид, че представляват малка част от всички българи и те няма да им простят

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,