Свързани новини

16.12.2021 16:06

Плащаме за чистене на подлези и нищо: Тр.Трайков

Видян 1038 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Преди малко СОС прие план-сметката за почистване и събиране на отпадъци за 2022 г. на обща стойност 237.7 млн лв (спрямо 220.4 млн лв за 2021 г). Позволих си да взема думата, за да кажа следното:


"Уважаеми общински съветници, простете, че се намесвам във вашия дебат, тъй като районните кметове не гласуваме, но пък сме получатели на всекидневни сигнали, жалби, оплаквания и ругатни от граждани, свързани с чистотата. Няма да говоря на едро за преливащи контейнери и мръсни улици, въпреки че и това го има. Моля ви да помислите по две конкретни предложения, тъй като включително и днес се връщам от обиколка из района, по повод на сигнали за мръсни подлези и междублокови пространства. Първо, по отношение на подлезите - почистването им е включено като задача на фирмите, с които Столична община има договор, но засега никой не е забелязал ефекта от това. Моля тази задача да бъде извадена от договорите на големите фирми и да бъде  предоставена на районните администрации, тогава ви обещавам, че ще има ефект. Второ, по отношение на междублоковите пространства и градинки - район Средец, който не разполага със собствен персонал за благоустройствени дейности, получава от години една и съща сума, с която успяваме да купим все по-малко услуга и в момента недостигът е не в проценти, а в пъти. Преди малко вие подробно обосновахте защо ще завишите със 17 млн лв парите за големите договори. Моля да разрешите само един процент от парите за големите фирми да се дават за тази дейност на районните администрации или по друг начин казано - дайте ни само една десета от повишението, което ще дадете на големите фирми. Благодаря."


Тъй като реакция не последва, се чудя дали да не изпращам на ротационен принцип на общинските съветници, които приеха план сметката за 238 млн лв ежедневните сигнали, които получавам. Днес например обсъждах с колегите откъде да намерим хиляда лева за кастрене на опасни клони, които ще паднат при следващия снеговалеж", съобщи кметът на Район Средец Трайчо Трайков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева