Петков кара тротинетка във Виена
01/02

Свързани новини

29.05.2023 18:14

Петков кара тротинетка във Виена, а в прокуратурата го чакат за разпит

Видян 5579 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съпредседателят на ПП Кирил Петков напусна България точно в разгара на скандалите със записите и замразените преговори за кабинет. Той замина на “непланирано пътуване в чужбина” само ден преди връчването на втория мандат, съобщиха от пресцентъра на формацията. През това време пък е бил засечен да кара тротинетка във Виена, въпреки че иначе се закани да върши работа в Братислава. На този фон прокуратурата в София така и не го дочака на разпит.


В неделя експремиерът внезапно отмени уговорено участие в bTV и обяви, че трябвало спешно да хване самолета, “за да отиде да открие партийна структура в Словакия”, което се оказа лъжа. „Непланираното пътуване“ всъщност е форум на GLOBSEC в Братислава, където е и шефът на ЕК Урсула Фон дер Лайен.



Напомняме, че в края на миналата седмица Радостин Василев – Гела пусна скандален запис от сещнощно събрание на ПП, в което директно се спомена и нейното име. На аудио файла Петков казва, че е говорил с нея и тя обещала да помогне на България да влезе в еврозоната, но за тази цел трябва да се заобиколят правилата. „Урсула каза да заобиколим правилата за еврозоната”, казва пред своите той.


Самата Фон дер Лайен и без друго бори репутационни щети след корупционния скандал за лобизъм на К19 ваксините от Пфайзер, а сега и Петков наля нова доза черен ПР за шефа на ЕК.
Според информация на Tribune скритата цел на българския политик е да убеди "Урсула", че в записа не се чува това, което всички си мислят. Според медията тя лично го е уведомила, че е “силно разочарована от използването на името ѝ за лични цели”.


Не е ясно защо съпредседателят на ПП/ДБ замина за форума сутринта на 28 май - неделя – “по спешност”, след като името му се появава в програмата чак на 30 май – вторник и то след 17 ч. Според програмата пък Фон дер Лайен ще говори на 31 май - сряда.


Междувременно стана ясно, че Петков е трябвало да се яви в понеделник – 20 май,  на разпит в държавното обвинение в България. Той е бил призован в 11 ч. от СГП, но вместо това е бил видян да кара тротинетка със свой приятел във Виена. Двамата седнали да пият кафе, разговаряли и отново се качили на хипстърските превозни средства, за да разглеждат австрийста столица.
Засега не е ясно за какво е разпитът, но неофициално се твърди, че е именно за закана към отцепилия се депутат -


Гела, който пусна скандалните записи. Заради казаното в тях - например че трябва да се правят чистки, без значение дали законни или незаконни, от ГЕРБ замразиха преговорите с ПП за правителство и обясниха, че ще ги подновят само ако се говори за експертен кабинет. Самият Радостин Василев е с назначена от прокурор охрана заради заплаха, която неотдавна е получил.


От пресцентъра на ПП заявиха за Nova, че разпитът на Петков за понеделник е бил отложен за друг ден и час.


Егор Глазунов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв