Свързани новини

06.12.2013 13:10

Петър Курумбашев: Мая Манолова е нашето мъжко момиче

Видян 1684 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Запознаването с мотивите за исканата оставка на зам.-председателя на НС Мая Манолова ми отне почти цяла минута. Да започнем с това, че след поредица от вотове, които организирахте и бяхте решили да ги правите през седмица, сега вече продължавате тази процедура с ръководството на НС. Първо беше оставката на Миков, сега на Манолова, г-н Имамов да се подготви. Това заяви от парламентарната трибуна Петър Курумбашев, зам.-председател на ПГ на КБ, по време на дебатите за искането за оставка на Мая Манолова. Той помоли ГЕРБ да оставят на г-н Имамов да бъде зам.-председател на НС поне месец, за да успеят да натрупат „поне такава сериозна кавалкада от аргументи, каквато сте изложили”. „Няколко пъти сте използвали думата ”грубо"" – грубо да нарушава, арогантно незачитане, груба сила. Гледам, първите трима вносители са мъже, които си представят, че г-жа Мая Манолова използва груба сила. Не съм я виждал с палка или камшик, поне в пленарна зала. Защо г-жа Манолова смятате, че може да употребява груба сила към една такава неукрепнала, невъзмъжала, утвърждаваща се опозиция?”, попита Курумбашев и допълни, че представата на тези хора, или поне на първите трима, за употреба на груба сила, преминава границите на политическото. „Използвани са и думи, че нарушенията се увеличават ескалационно. Кои неща се намаляват ескалационно? Това, че „не допускам” са две думи, а не една, няма смисъл да се коментира”, каза народният представител. „След като ползвате алитерацията, като гарван грачи грозно зловещо, грубо, арогантно и т.н., достигате до извода, че г-жа Мая Манолова олицетворявала политическата борба от сталинградски тип. Хубаво е да правите разлика между Сталин и Сталинград. То е като разликата между цар и Цариград. Ако бяхте написали сталински методи, може би щяхте да я уязвите”, обясни депутатът.  Той припомни, че Сталинградската битка е битка за учебник и всички, които са участвали в нея, дават повратната точка във Втората световна война, а един от най-красивите площади в Париж се казва Сталинград.


„Сред тези, които са се подписали липсва името на този, на който не трябва да се споменава напразно. Не виждаме името на строителя на съвременна България, на вожда и учителя на българския народ, затова и аз няма да го спомена. Но виждам, че Цветанов се е подписал на 3-то място. Получи 3 обвинения и се подписва на 3-то място. Внимавайте, така ако я карате, утре може да се подпише на 4-то. Пазете си хората”, каза той.


Петър Курумбашев обясни и как се изгражда един парламентарист и заяви, че трябва всички да имат поне малко уважение към хората, които седят на председателските места. Депутатът припомни, че Мая Манолова е трети мандат народен представител. „Един парламентарист не се изгражда нито за една година, нито за един мандат. Алиосман Имамов, който е 4-ти мандат, председател на комисия, уважаван преподавател. Михаил Миков, който е народен представител 5-ти мандат, 3 мандата е бил в опозиция и е научил какво е това да си в опозиция и управляващ. Мая Манолова, за която мога да кажа, че е нашето мъжко момиче, което никак не се шегува. Бих казал подобни думи само за още една дама в нашата парламентарна група – Корнелия Нинова. Имам привилегията да заявя категоричната подкрепа на нашата парламентарна група за Мая Манолова”, заключи Петър Курумбашев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни