Военновъздушните сили на САЩ / Старши летец Джеф Паркинсън

Свързани новини

04.03.2022 09:31

Пентагонът открива гореща линия с Русия

Видян 1747 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Военните сили на САЩ и Русия са установили линия за деконфликтиране, за да предотвратят прерастването на недоразумения или инциденти във война между Москва и НАТО, потвърди Пентагонът в четвъртък.




"Съединените щати запазват редица канали за обсъждане на критични въпроси на сигурността с руснаците по време на непредвидени или извънредни ситуации", заяви високопоставен служител на Министерството на отбраната пред репортери по време на брифинг в четвъртък.


 


"Неотдавна, на 1 март, Министерството на отбраната създаде линия за деконфликтиране с руското Министерство на отбраната с цел предотвратяване на грешни изчисления, военни инциденти и ескалация. "


 


 Пентагонът вече използва подобен канал за комуникация с Москва в Сирия, където Русия провежда антитерористични операции по покана на Дамаск от края на 2015 г. - и от време на време пресича пътищата си с американските сили, които действат в страната без международен мандат.


 


Европейското командване на САЩ ще отговаря за американската част на горещата линия, заяви служителят на Пентагона. Съобщението идва ден след като Швеция, която не е член на НАТО, обвини руски самолети, че са навлезли във въздушното ѝ пространство над островите Готланд в Балтийско море.



По-рано тази седмица Пентагонът заяви пред репортери, че се стреми да установи директен канал с руските военни, тъй като все повече войски на САЩ и НАТО се придвижват към източните граници на алианса. Само САЩ изпратиха през последните седмици няколко хиляди войници в Полша, Румъния и балтийските държави Естония, Латвия и Литва.




Въпреки че президентът на САЩ Джо Байдън осъди руското "нахлуване" в Украйна и наложи мащабни икономически и културни санкции, които според него ще "осакатят" Русия в дългосрочен план, Белият дом също така настоя, че няма план войски на САЩ или НАТО да се бият в Украйна.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци