Въпреки че ЦАХАЛ благодари на САЩ за подкрепата, Марван Бишар, водещ политически анализатор на "Ал Джазира", твърди, че изпращането на група самолетоносачи би довело до "голяма ескалация".

Свързани новини

09.10.2023 12:33

Пентагонът изпраща военноморска армада в подкрепа на Израел

Видян 1352 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пентагонът изпраща ударна група от самолетоносачи в Източното Средиземноморие в знак на подкрепа за Израел в продължаващата му битка с палестинските бойци.

Армадата се води от самолетоносача USS Gerald R. Ford и включва пет разрушителя с управляеми ракети. Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви в неделя, че Вашингтон също така ще достави боеприпаси и друго военно оборудване на Израелските сили за отбрана (IDF).

"Укрепването на позицията на нашите съвместни сили, в допълнение към материалната подкрепа, която бързо ще предоставим на Израел, подчертава желязната подкрепа на Съединените щати за Израелските сили за отбрана и израелския народ", заяви Остин в изявление.

По-рано президентът Джо Байдън обеща да предложи "всички подходящи средства за подкрепа" на Израел, който в събота сутринта беше обект на изненадваща атака от страна на Хамас и други палестински групировки.


Въпреки че ЦАХАЛ благодари на САЩ за подкрепата, Марван Бишар, водещ политически анализатор на "Ал Джазира", твърди, че изпращането на група самолетоносачи би довело до "голяма ескалация".

"Идеята за това натрупване на оръжия в Близкия изток в този момент е опасна", каза Бишар в неделя.

Бойните групировки започнаха нападението си срещу еврейската държава, като проникнаха в Израел от Газа по суша, море и въздух. Бяха изстреляни около 2 500 ракети и бяха убити или отвлечени множество израелски войници и цивилни граждани.

Израел отговори с въздушни удари по Газа и прехвърли войски към южната си граница. В неделя израелското правителство официално обяви състояние на война, позовавайки се на член 40 от Основния закон на страната.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.10.2023 19:56

    Само те липсват - като тъпан зад кадър.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей