Старшина 2-ри клас на американските военноморски сили Джошуа Кели, известен още като драг изпълнителя "Harpy Daniels", се похвали в Инстаграм през ноември, че военноморските сили са поканили моряка да "бъде първият дигитален посланик на военноморските сили"

Свързани новини

07.05.2023 07:35

Пентагонът използва драг инфлуенсър, за да привлича новобранци

Видян 2434 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пентагонът е наел за "дигитален посланик" в социалните медии "драг кралица инфлуенсър", за да привлече нови новобранци в условията на исторически спад, потвърди говорител пред Fox News в сряда. Програмата е приключила и на моряка не е било платено, подчерта представителят.

Старшина 2-ри клас на американските военноморски сили Джошуа Кели, известен още като драг изпълнителя "Harpy Daniels", се похвали в Инстаграм през ноември, че военноморските сили са поканили моряка да "бъде първият дигитален посланик на военноморските сили"! Биографията на личността "Harpy Daniels" в Instagram гласи: "USN/Drag Queen / Non-Binary Sailor & Queen" с отказ от отговорност, че мненията на потребителя не се одобряват от Министерството на отбраната или Военноморските сили на САЩ.

"Благодаря на Военноморските сили, че ми дадоха тази възможност! Не говоря от името на Военноморските сили, а просто споделям опита си във флота! Hooyah, and let's go Slay!", написа изпълнителят в публикация в Instagram.


Програмата за дигитални посланици е "създадена, за да проучи дигиталната среда и да достигне до широк кръг от потенциални кандидати", тъй като Пентагонът се сблъсква с "най-предизвикателната среда за набиране на персонал, с която се е сблъсквал от началото на изцяло доброволческите сили", обясни говорителят.


"Военноморският флот не е компенсирал YN2 Кели или някой друг за това, че е бил дигитален посланик на флота", продължават те. "В момента оценяваме програмата и начина, по който тя ще съществува в бъдеще."

Програмата за дигитални посланици приключи на фона на засилен контрол върху стремежа на Пентагона към многообразие. През февруари републиканците в Камарата на представителите и Сената внесоха закон за ограничаване на военната служба на транссексуалните, обвинявайки президента Джо Байдън, че превръща армията в "буден социален експеримент". Демократите от Камарата на представителите контрираха през следващия месец със законопроект, който забранява на Министерството на отбраната да дискриминира транссексуалните новобранци.

Миналия месец Пентагонът разкри, че армията, военноморските и военновъздушните сили ще пропуснат целите за набиране на нови военнослужещи за годината с хиляди, като само морската пехота ще постигне целта си. Макар че основната причина за недостига е намаляването на броя на подходящите физически и психически кандидати, критиците на "будната" PR промяна на Пентагона твърдят, че този подход всъщност отблъсква бъдещите новобранци.

До 2011 г. членовете на ЛГБТК службата бяха задължени да пазят сексуалността си в тайна съгласно политическа директива, известна като "Не питай, не казвай" (Don't Ask, Don't Tell). Приета през 1993 г., тя всъщност е смекчаване на по-ранна обща забрана за хомосексуални новобранци. Кели описва образа на Харпи Даниълс като "почит към много членове на службата, които са били изгонени, тормозени, тормозени или по-лошо заради това, че са били открити гейове по време на "Не питай, не казвай".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец