Свързани новини

03.01.2017 12:40

Павлова към Радев: Поръчката за тол системата пак ще бъде спряна заради жалба

Видян 2343 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Министър-председателя ми разпореди и проведох телефонен разговор с новоизбрания президент Румен Радев, в който му обясних публикуваната и по официален ред от Агенция "Пътна инфраструктура" позиция, че обявената поръчка не е новообявена, а за избиране на изпълнител на тол системата. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, съобщи Агенция Фокус. Разговорът е бил във връзка с изказване на Радев за възобновена обществена поръчка от АПИ за електронна система за тол такси, въпреки препоръката на премиера в оставка Бойко Борисов да се спират обществените поръчки.


 „Това е поръчка, която е обявена преди 9 месеца, още през април 2016 година. Тази поръчка е неколкократно обжалвана, което няколко пъти довеждаше до нейното спиране“, обясни тя. Лиляна Павлова уточни, че по последната жалба по тази поръчка Комисията за защита на конкуренцията се е произнесла в полза на АПИ и, че процедурата може да продължи.


„Както предвижда закона, когато компетентният орган се произнесе в наша полза това ни дава възможността и правото да продължим тази стара обществена поръчка“, коментира регионалният министър в оставка. По думите й продължаването на обществената поръчка се случва след датата 21 декември, на която министър-председателя разпореди да не се обявяват нови поръчки, но категорично това разпореждане негово разпореждане се спазва.


„Обясних всичко това на новоизбрания президент Румен Радев и го уверих, че нито МРРБ, нито АПИ не планираме и не сме обявявали никакви нови обществени поръчки“, заяви Лиляна Павлова.


 „Постъпи нова жалба в Комисията за защита на конкуренцията, току що комисията уведоми АПИ и МРРБ. Жалбата ще доведе до това отново временно да спрем тази обществена поръчка до следващото произнасяне на КЗК по отношение на основателността и законосъобразността на поредната жалба“, каза още тя и уточни, че новоизбраният президент Румен Радев е уведомен и за спирането на поръчката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни