Българска браншова камара "Пътища" и Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“ обявиха днес, че започват национални протестни действия на 13 април 2022 г. на територията на цялата страна и пред Народното събрание

Свързани новини

12.04.2022 12:30

Пътните строители започват протести в цялата страна и пред парламента

Видян 1480 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българска браншова камара "Пътища" и Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“ обявиха днес, че започват национални протестни действия на 13 април 2022 г. на територията на цялата страна и пред Народното събрание, предаде БНР.


Това става, след като миналата седмица Народното събрание отложи решението за разплащане на задълженията на държавата към сектор "Пътища".


 


 


В публична декларация, изпратена до ръководството на правителството и парламента, ББК "Пътища" и ББА „Пътна безопасност“ посочват, че през изминалата седмица народните представители в пленарна зала показаха липсата на политическа воля, неглижиране и абсурдното поведение към пътно-строителния бранш и отново поставиха в безизходица близо 100 хиляди заети.


 


 


Двете организации заявят, че състоянието на Републиканската пътна мрежа и липсата на каквито и да било дейности свързани с ремонт и поддържането и, се дължи на решенията на действащото правителство на Република България. Както и че бездействието на държавните институции доведе до освобождаването на значителен брой експерти и служители от компании, които са техни.


 


 


"Прехвърлянето на проекта за решение от комисия на комисия в Народното събрание застрашава Националната сигурност на Република България и създава предпоставки за животозастрашаващи ситуации и загуба на човешки животи", казват ББК "Пътища" и ББА "Пътна безопасност" и поставят въпроса: "Кой ще понесе отговорността за това?".


 


Назначаването на допълнителни комисии за проверка на договорите и изпълнените дейности показва неуважението на държавата към експертите работещи в пътната администрация, обезсмисля се трудът им и се вменяват неправомерни деяния, чрез твърденията за незаконосъобразност на претендираните плащания, твърдят още двете организации.


 


 


УС на Българска браншова камара „Пътища“ и УС на Българска браншова асоциация „Пътна безопасност“ заявяват категорично, че е недопустимо близо 100 хиляди души, заети в пътния бранш, да бъдат прокламирани като престъпници и да бъдат поставяни в подобна ситуация.


   Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Паулина 12.04.2022 13:46

    Разбира се, че ще излязат на протест! Кой иска да работи за без пари!? Изплатете си парите на хората!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,