Зеленото движение: една от трите партии в ДБ

Свързани новини

28.08.2023 14:34

Партия от Сглобката се разпадна

Видян 2242 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зеленото движение: една от трите партии в ДБ, от 4-те в ППДБ и 5-те в правителствената ни коалиция се разпадна. Тя има и министър в кабинета Денков-Габриел. Държи Министерството на туризма.


Коалиция Зелено движение официално приключва своето съществуване и се разделя на две формации. Това реши Националният съвет на бившата вече коалиция, става ясно от публикация на Тома Белев в социалните мрежи.

Официалното разцепване ще стане на партийния форум през октомври, точно в навечерието на местните избори.

Преди дни пред Аctualno.com бившият вече съпредседател на формацията Владислав Панев обяви, че няма да се кандидатира повече за съпредседател на "Зелено движение". Припомняме, че миналата година подобно решение взе и бившият министър на околната среда и водите в кабинета "Петков" Борислав Сандов.

"Зелено движение" е коалиционен партньор в ПП-ДБ и има трима депутати, един от които е именно Панев, който е и в ръководството на управляващата коалиция. Против разцеплението се обяви Сандов, член на Изпълнителната комисия в "Зелено движение", а ден по-късно го подкрепи и природозащитникът Тома Белев, член на Националния съвет. И двамата се обявиха за съхраняването на партията и против нейното закриване и разделяне на две нови формации.

Предисторията

До окончателното закриване на партията се стигна, след като в бившата вече формация се стигна до разделение на два лагера.

Причината - "Бивол" разпространи вътрешен доклад на анкетна комисия във формацията, подсказващ за сериозни нарушения в партийната финансова и кадрова дисциплина.

 "Малка част от информацията на "Бивол" е от доклада на анкетната комисия. Останалата част е дошла от другаде", твърди Панев пред пред Аctualno.com. Той уточни, че тези съмнения, за които "Бивол" съобщи, са свързани със събрание на партията от декември 2022 г. Във връзка с друго твърдение на "Бивол", че бившият съветник на Панев - Никола Йорданов раздавал указания на чат с делегати от "Зелено движение" за кого и как да гласуват при избирането на ръководството на партията, Панев отрече.

"За този чат разбрах на самото Национално събрание, когато се появи тази информация. Това беше основанието за касиране на резултатите от за избор на съпредседател. Затова беше свикана и анкетна комисия. Напълно по правилата в момента се действа", обяви Панев пред Аctualno.com. Разцеплението Преди да бъде взето решението за разцепването на партията, бе огласен именно гореспоменатия доклад, според който "Зелено движение" е била "превзета" от фиктивни членове, като с помощта на невалидни пълномощни малка група партийци е повлияла върху вътрешните избори в партията.

В документа са описани лоши практики в различни местни организации. Пръв Сандов предупреди, че се правят опити да се разцепи партията чрез машинации и заключи, че "ще е жалко, ако ние сме причина за турбуленции в управленската коалиция". В интервю пред БНР Сандов каза още, че



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 03.09.2023 15:49

    Каква изненада само. Какво друго сте очаквали при положение, че зелените само търсят финансовия интерес от властта и се опитват да си набутат НПО-тата по какви ли не измислени проекти. Изобщо освен за пари не виждам друга причина еколози да се правят на политици.

  • 004 Асен 01.09.2023 21:23

    Зелената мафия няма да липсва на никого!

  • 003 Марио 31.08.2023 09:40

    Разпадането беше въпрос на време. Довиждане на псевдо еколозите.

  • 002 Anonimen 29.08.2023 11:16

    Ми да почерпим освен

  • 001 Anonimen 28.08.2023 16:10

    Нормално, от тия не се очакваше мн да изкарат...лешояди

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион