ПАРАЛЕЛНО ПРЕБРОЯВАНЕ

Свързани новини

05.11.2023 21:20

Паралелно преброяване: Първи резултати от балотажа

Видян 1806 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Социологическа агенция „Галъп” представи първи резултати от паралелно преброяване на гласовете от балотажа на местния вот.

В Благоевград издигнатият от ПП-ДБ Методи Байкушев печели вота с 51,6%, а независимият кандидат Илко Стоянов събра 45,6% подкрепа, показват данните от паралелното преброяване на "Галъп" при 100% изпълнение на извадката. Опцията "Не подкрепям никого" са избрали 2,7% от гласувалите.

Във Видин кандидатът на СДС, НДСВ, "Новото време" Цветан Ценков надви кандидатът на ГЕРБ Александър Матеев. Резултатите на двамата са съответно 62,4% и 34,6%, сочат данните от паралелното преброяване на "Галъп" при 80% изпълнение на извадката. "Не подкрепям никого" - 3%.

В Шумен местния вот печели Христо Христов от "БСП за България", който победи конкурента си Георги Колев от ГЕРБ с 72,5% на 24,6%, сочат данните от паралелно преброяване на "Галъп" при 75% изпълнение на извадката. С "Не подкрепям никого" са гласували 2%.


Във Варна кметският пост завоюва Благомир Коцев от ПП-ДБ (52,9%), побеждавайки опонента си Иван Портних от ГЕРБ (41,0%), показват резултатите от паралелното преброяване на "Галъп" при 80% изпълнение на извадката. "Не подкрепям никого" - 6,1%.


Според "Тренд", при 83,3% изпълнение на извадката, процентите подкрепа за двамата кандидати са съответно 52,5% и 41,4%."Не подкрепям никого" са избрали 6,2% от гласувалите.


В Русе новият стар кмет се казва Пенчо Милков от "БСП за България". С резултат 64,0% на втория тур той победи опонента си Иван Иванов от ГЕРБ (30,5%), сочат резултатите от паралелното преброяване на "Тренд" при 100% изпълнение на извадката. "Не подкрепям никого" - 5,5%.


Петър Неделев от "Алтернативата на гражданите" е новият кмет на община Стамболийски. Той спечели срещу досегашния кмет Георги Мараджиев от ГЕРБ, който се бореше за трети мандат.


"Осем години работих за община Стамболийски, но загубих изборите", написа Мараджиев в профила си в социалните мрежи. Той обяви, че ГЕРБ остава в опозиция и ще работи за община Стамболийски. "Направеното ще остане за години напред! Радвайте се на всички придобивки и се гордейте, че сте жители на една от най-красивите общини в България. И продължаваме!"


Новият кмет на Перущица е Николай Баков от БСП. Опонентът му на балотажа беше досегашният кмет Мария Витанова - Вълканова от ГЕРБ, която също се бореше за трети мандат.


"Благодаря на всички, които упражниха правото си на глас! Благодаря на всички, които ме подкрепиха, но за съжаление изгубих тези избори!


Поздравявам победителя и му пожелавам много здраве и ентусиазъм, с който да работи за развитието на Перущица!", нaписа в профила си Вълканова.
Калин Калапанков е новият кмет на община Брезово. Той пребори на балотаж Нели Минчева от ГЕРБ.


Община Сопот също ще бъде управлявана от нов кмет. Това е Станислав Стоенчев от БСП, който бе на втори тур на изборите срещу досегашния кмет Деян Дойнов от "Бъдеще за родината".


БСП печели балотажите в общините Хисаря, Първомай, Перущица и в коалиция в Стамболийски и Сопот. Новият кмет на Хисар Ива Вълчева, която победи досегашния кмет от ГЕБ Пенка Ганева. В Първомай втори мандат печели Николай Митков срещу Чавдар Здравчев ПП-ДБ.
Младен Кичев, издигнат от „Бъдеще за община Калояново“ е новият кмет на община Калояново. Той победи досегашния кмет Виктория Михайлова от Бъдеще за силна община.


Това ще бъде първият мандат на Кичев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей