Свързани новини

04.06.2015 13:30

Пада банковата тайна за всички в КТБ

Видян 1124 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ще бъдат оповестени размерите на влоговете, сметките и кредите в КТБ на политическите партии, всички физически и юридически лица, размерът на техните влогове и сметки, на които са предоставяни привилигировани лихвени условия“. Това обяви на брифинг в парламента председателят на Комисията, разследващата случая "КТБ", и депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова.


"Законопроектът за кредитните институции касае отпадането на банковата тайна за всички физически и юридически лица, размера на техните влогове и сметки, на които са били предоставяни привилегировани лихвени условия в отклонение от обявените от банката такива, ако тези лица са извършвали разпоредителни сделки със своите влогове след поставяне на банката под специален надзор", обясни Атанасова.


По думите й банковата тайна ще падне за всички физически и юридически лица, размерът на техните влогове и сметки, на които са предоставяни привилигировани лихвени условия за период от две години преди датата на неплатежоспособността, както и за всички физически и юридически лица, които са направили заявления за цесия или прихващания."Банковата тайна пада и за договорите, по които не са учредени договорни обезпечения, не са на лице обезпечения от ценни книжа, както и за тези, на които е предоставен кредит и те са се явявали кредитори на други физически или юридически лица.Ще бъдат оповестени размерите на влоговете, сметките и кредите на политическите партии и на лицата, заемащи различни длъжности в държавната администрация, както и на техните семейства", допълни Атанасова. Тя уточни, че са две фирмите, които се обсъждат за сключване на договор за разследването на случая "КТБ".



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да