Предстои дискусия в пленарната зала.

Свързани новини

24.01.2024 13:30

Отмяна на ротацията на председател на Комисията за контрол на службите: Комисия в НС

Видян 1072 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 12 гласа "за", 5 "против" и един "въздържал се" правната комисия в НС прие промяна в правилника на Народното събрание, с която отмени ротационното председателство на Комисията за контрол на службите, предаде БНР. Срещу мотивите за тази промяна възрази депутатът от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков.

Очакванията на опозицията в Комисията са, че утре темата ще влезе в дневния ред и на парламента и така ще се стигне до отмяна на ротационното председателство на тази комисия, което е факт от 46-тото Народно събрание досега. До това се стигна, след като стана ясно, че в началото на този парламентарен сезон Комисията трябва да бъде оглавена от представител на "Възраждане", което пък според представители на мнозинството поставя под риск националната ни сигурност.

Бойко Рашков с много остро слово възрази срещу мотивите за това решение, като оспори и твърденията, че Комисията не е работила, че ротационният председател водил до промяна в политиката на Комисията и накрая каза, че за всички е ясно, че тази промяна не е свързана с описаното в мотивите. На същата позиция беше и Петър Петров от "Възраждане", който нарече промяната в правилника: "политическа и анти-"Възраждане" лустрация".

Коментар направи и лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов. Според него, не е проблем, ако партията загуби председателското място в Комисията за контрол на службите за сигурност:

"Тази комисия така или иначе, въпреки, че се опитват да я представят като нещо много грандиозно и нейният председател като един своеобразен "сив кардинал", който има достъп до много големи тайни, всъщност до голяма степен е формално, защото както е добре известно, България е парламентарна република само и единствено на думи. Отделно от това подозираме все пак, че има някакво притеснение от гледна точка на това, че ние проявихме интерес по отношение на контрабандата по границата", заяви лидерът на "Възраждане".

Предстои дискусия в пленарната зала.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион