Свързани новини

04.01.2013 17:27

Отмениха разрешителното за строеж в Несебър

Видян 2092 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов поиска в писмо до изпълняващия функциите на главен прокурор Бойко Найденов да се проверят всички сделки с държавни и общински земи в община Несебър от първи януари 2004 година. На извънреден брифинг министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова съобщи, че разрешението за строеж върху парцела от 29 декара в Несебър е отменено.


Решението е взето заради множество нарушения в подадените документи, разкрити от проверката на Дирекцията за национален строителен контрол. Според Павлова обаче територията не е защитена, защото през 2007 г. от министерството на околната среда са дали зелена светлина за строителство.


Има обаче нарушения.


Подробните устройствени планове както за спорните територии в Несебър, така и за спорни имоти и в Царево и Равда, са изготвени от един и същ архитект - ЕТ "Калин Тихолов". За период от 12 дни се взима решението, че проектът е съвместим с опазването на природата. Решението е качено на сайта на инспекцията и не е било обжалвано от неправителствените организации.


Единствено по част геодезия е изготвен проект. Всичко останало е в идейна фаза. Единствено идейният проект за архитектура, от приложените към разрешението за строеж документи, е одобрен от главния архитект, с подпис от главния архитект и печат от общината. Останалите проекти нямат печат от общината или подпис от главния архитект.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за