Течът в тръбопровода "Дружба" последва експлозиите, открити в края на септември в газопроводите "Северен поток" 1 и 2 в Балтийско море, които свързват Русия с ЕС през Германия

Свързани новини

12.10.2022 10:50

Открит е теч в ключов руски петролопровод за Германия: Полски оператор

Видян 1803 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полският оператор PERN съобщи, че е открил теч в участъка на тръбопровода "Дружба", който доставя руски петрол за Германия.

Разкъсването е открито късно във вторник от автоматични системи на една от двете нишки на тръбопровода, на около 70 км от град Плоцк в Централна Полша, се казва в изявление на компанията от сряда.

Повредената половина е изключена незабавно, а другата верига продължава да работи нормално, съобщиха от компанията.

"На този етап причините за инцидента не са известни", заявиха от PERN и добавиха, че на мястото са изпратени служители и пожарникари, които да оценят ситуацията и да обезопасят района.


Петролопроводът "Дружба" е една от най-големите мрежи за пренос на нефт в света, дълга около 4000 км, по която се доставя нефт от Русия до Украйна, Беларус, Полша, Унгария, Словакия, Чешката република, Австрия и Германия.

Течът в тръбопровода "Дружба" последва експлозиите, открити в края на септември в газопроводите "Северен поток" 1 и 2 в Балтийско море, които свързват Русия с ЕС през Германия. Широко разпространено е мнението, че инцидентът е резултат от саботаж.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.10.2022 11:36

    саботаж е и липсата на модерна детска болница в България, може би трябва да дойде някаква царица, за да се построи най-накрая такава, според управниците няма терен, няма пари, нищо няма, а както се вижда и акъл няма

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот