В скандалния запис се вижда как председателят на комисията от ПП-ДБ Моника Йорданова, мислейки си че са изключили видеонаблюдението, подправя бюлетини в интерес на определени кандидати.

Свързани новини

31.10.2023 14:12

От ППДБ е подправялата бюлетини шефка на СИК

Видян 1903 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като от прокуратурата съобщиха, че е започнато разследване по случая в село Малорад, станал известен като "Чичо Цено, кой номер?", от Продължаваме промяната - Демократична България излязоха с интересна позиция.


От пресцентъра на ПП информират, че Националният щаб на коалицията е подал сигнал до Районната прокуратура Враца и Областната дирекция на МВР срещу членовете на секционна комисия 060500005 за злоупотреби в изборния ден от пета секция в с. Малорад, община Борован. Оказва се, че жената, която сръчно дописва бюлетини с отбелязване на преференции, е председател на комисията, част от квотата на ППДБ. Става ясно и нейното име - Моника Йорданова.


Освен че от ПП-ДБ са сезирали прокуратурата, коалицията е предприела незабавни мерки по отстраняването й като част от комисията в с. Малорад, община Борован. От ППДБ уточняват още, че там не са издигали кандидати.


Според чутото в кадрите от видеонаблюдението въпросната Моника Йорданова вероятно е отбелязала преференции за: Боби Боянов, кандидат за общински съветник от местната коалиция Съюз на демократичните сили (с номер 68 в бюлетината), която включва СДС, ДПС, Български възход, Новото време, Земеделски съюз Александър Стамболийски и партия България на регионите. Той е 11 номер в листата за общински съветници и вече е избран за общински съветник с 85 преференции. От секцията в Малорад обаче той получава само една преференция


. Цено Цоловски, или по-познат като "Чичо Цено", е номер 8 в листата на Възраждане за общински съветници и вече избран съветник със 127 преференции. Само от тази секция Цено Цоловски получава 50 преференции. Цоловски е кмет на село Малорад в периода 2015-2019 година, а преди това е бил отново общински съветник. Мартин Диловски, който е кандидат за общински съветник на БСП за Българи (с номер 1 в бюлетината).


И въпреки че от секцията в Малорад той получава 7 преференции, те се оказват недостатъчни да бъде избран.


Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 5 години за длъжностно лице, както и лице от състава на избирателна комисия, което по какъвто и да е начин преправи резултат от избори.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -